Ontdek het verschil

Roermond Heel

Pedicure diabetes

De basis pedicurebehandeling.

Het behoud van uw voeten!
Een pedicure is bestemd voor iedereen die goed voor zijn of haar voeten wil zorgen. Dit wil dus zeggen dat men niet persé last van de voeten hoeft te hebben om naar een pedicure te gaan. Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat u zelf niet goed bij uw voeten kunt komen. Na een pedicure bezoek zien uw voeten er weer keurig verzorgd uit. De nagels zijn geknipt, het eelt is verwijderd en uw voeten zijn verzorgd met een heerlijke crème.

Bovendien kan de pedicure goed in de gaten houden of het goed gaat met de voeten en eventuele problemen voorkomen of gelijk aanpakken.

Voetproblemen
Voetproblemen zijn onder meer droge voeten, blaren, overmatig eelt, ingegroeide teennagels, huidschimmels en nagelschimmels, likdoorns en, kloven. Deze zal de pedicure vrijwel altijd zelf kunnen behandelen.

Pedicurebehandeling van de voeten van mensen met diabetes
Voetverzorging bij mensen met diabetes (suikerziekte) is extra belangrijk. En de verzekering vergoed in de meeste gevallen de behandeling.

De voeten van diabetespatiënten vereisen extra zorg. Regelmatige controle en behandeling door een speciaal hiervoor opgeleide pedicure kan ernstige problemen voorkomen. Het is dan ook verstandig om een maal in de zes weken naar een professionele pedicure te gaan die de aantekening “diabetische Voet” heeft, ook als er geen voetklachten zijn. Pour Vous is in het bezit van de aantekening “Diabetische Voet”.

In de meeste gevallen kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van deze behandelingen door de zorgverzekeraar. U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen onder welke voorwaarden en hoeveel uw zorgverzekeraar vergoed in geval van Diabetes of anders kunt u dit controleren op de site van ProCert.

De voeten van diabetespatiënten kunnen extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De redenen waarom de voeten extra kwetsbaar zijn:

  • De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
  • Het gevoel in de voeten kan verminderen of zelfs uitvallen
  • De voeten kunnen van stand veranderen.

Algemene adviezen voor de diabetespatiënt zijn:

  • Controleer dagelijks de voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen (men kan met een spiegeltje de onderkant van de voet bekijken of laat een huisgenoot dit doen)
  • Nooit op blote voeten lopen, hoe lekker men dit ook vindt
  • Geen lange voetbaden nemen omdat de huid hierdoor erg kwetsbaar wordt.
  • Geen kousen of sokken met grove naden dragen
  • Voor het aantrekken van de schoenen even kijken of er geen harde dingen in zitten zoals steentjes.
  • Wanneer de nagels van de tenen zelf geknipt worden, deze altijd recht afknippen
  • Laat uw voeten regelmatig behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij Pro Cert met de aantekening “Diabetische Voet”.