Ontdek het verschil

Roermond Heel

VPL ontharing

Wilt u ook graag van uw ongewenste haargroei af? Geen stoppeltjes of ingegroeide haartjes meer, nooit meer scheren, harsen of epileren. Of heeft u last van couperose of pigmentvlekken? De NORA VPL biedt u een totaaloplossing voor al deze ‘ongemakken’.

Er is nu echter een alternatief…
Dé methode om ongewenste haren te verwijderen met de nieuwste (3e generatie)  ontharingsapparatuur; Variabel Pulsed Light.

Pour Vous is door Anbos gediplomeerd voor VPL en Elektrisch ontharen.

 • In bezit van diploma ontharingstechnieken
 • U bent dus verzekerd van kwaliteit
 • Eventuele vergoeding door zorgverzekering
 • Eerlijk advies tijdens gratis intake gesprek over de hoeveelheid behandelingen en het te verwachten resultaat

 

Door onze ruim 30 jaar lange ervaring op het gebied van overbeharing, met als technieken elektrisch ontharen d.m.v. de Blend- en Diathermiemethode, de IPL (Intensed Pulsed Light) hebben wij genoeg kennis in huis. Kennis die wij middels scholing en bijscholing up to date houden. Aangezien wij met onze tijd mee gaan passen wij telkens de nieuwste methodes toe. Inmiddels is er een derde generatie apparatuur ontstaan in de vorm van VPL (Variabel Pulsed Light), die de huid op een veiligere en prettigere manier behandelt met zo min mogelijk neveneffecten.

Welk effect heeft licht op de huid?
Lichtstralen bestaan uit energie. Zwarte objecten absorberen deze energie, terwijl witte objecten alle energie weerkaatsen. Door de absorptie van alle energie wordt een zwart object daarom warm. Tijdens de behandeling met de NORA VPL wordt er een zeer intensieve lichtstraal op de huid geprojecteerd. Doordat haren met pigment de energie van dit licht absorberen worden ze warm. Wanneer een haar in de groeifase is, wordt het gehele haarzakje inclusief de haarwortel definitief vernietigd.

Wat maakt een VPL behandeling zo bijzonder?
Vroeger waren behandelingen nog gebaseerd op laser; het vervolg hierop waren de IPL (Intensed Pulsed Light) systemen. Inmiddels is er een derde generatie apparatuur ontstaan in de vorm van VPL (Variabel Pulsed Light), die de huid op een veiligere en prettigere manier behandelt met zo min mogelijk neveneffecten.

Variable Pulse Light technologie
Omdat een donkere huid ook energie van de lichtstraal absorbeert, kan met conventionele laser en IPL systemen de huid worden beschadigd. De NORA maakt gebruik van VPL (Variabel Pulsed Light). Hierbij bestaat een lichtflits uit meerdere pulsen waardoor de huid tussentijds kan afkoelen en dus niet zal verbranden. Ook een donkere huid niet!

Zolang pigmentvlekken oppervlakkig zijn kunnen deze met de NORA VPL zeer effectief verwijderd worden. Het pigment in de huid absorbeert de energie van het licht en wordt hierdoor vernietigd. De pigmentvlek wordt vervolgens op een natuurlijke manier door de huid afgebroken. Na een behandeling wordt de pigmentvlek duidelijk lichter of verdwijnt geheel.

Bij een ontharingsbehandeling asborbeert het pigment (melanine/kleur) in de haar de energie, die door middel van de lichtflits vrijkomt. Het haarzakje wordt zo verwarmd dat de haar in de groeifase wordt vernietigd en er geen nieuwe haar meer kan teruggroeien. Een haarverwijderende behandeling met de NORA VPL is zowel voor het gezicht als voor het lichaam succesvol.

Welke huid- en haartypen kunnen behandeld worden?
De NORA VPL behandelt bijna alle haar- en huidtypen van vrouwen en mannen. Voor iedere persoon zal een individueel, specifiek behandelplan worden opgesteld.

Wanneer zie ik resultaat bij haarverwijdering?
Dit hangt af van het huid- en haartype en het gebied dat behandeld wordt. Resultaten zullen zichtbaar worden na een aantal behandelingen, verspreid over een aantal maanden. Dit wordt veroorzaakt door de haargroeicyclus. Bij uw eerste consult wordt dit met u besproken.

Bij een huidverjongende behandeling ziet u na één behandeling al dat de huid verstevigd is en rimpeltjes verminderen, maar er zijn meerdere behandelingen nodig om dit resultaat te optimaliseren.

Kleine haarvaatjes, een lichte vorm van acné en pigmentvlekjes kunnen na één behandeling al verdwenen zijn, maar vaak heeft u voor een groter oppervlak of grotere vaatjes of vlekjes meerdere behandelingen nodig. Deze behandeling mag om de vier weken herhaald worden.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen?

 • Geen zon en/of zonnebank 4-7 dagen na de behandeling en 4 weken voor de behandeling.
 • Bescherm uw huid met een sunblock (minimaal factor 30) gedurende de gehele kuur en een maand na de laatste behandeling.
 • Één dag geen make-up gebruiken als het gezicht is behandeld.
 • Één dag geen geparfumeerde zeep gebruiken. Gebruik producten voor de gevoelige huid om het gezicht te reinigen.
 • Geen sauna op dezelfde dag of de dag na de behandeling.
 • Geen nauw aansluitende kleding dragen.
 • Na ontharing de haren er niet uittrekken, deze vallen er vanzelf uit na een paar dagen.
 • Tijdens een ontharingskuur mag u tussendoor de haren niet meer harsen, epileren of elektrisch epileren. Scheren of knippen mag wel.

 

(eventuele vergoeding via de zorgverzekering)

Prijzen vanaf €41,60 voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op.